Sastamalan

Vapaaseurakunta

Sastamalan Vapis Blogi Sastamalan Vapaaseurakunta YT Sastamalan Vapaaseurakunta Insta Sastamalan Vapaaseurakunta Face

Vuodesta

1963

Sastamalan Vapaakirkko

Sastamalan Vapaaseurakunta

Sastamalan Vapaakirkko

LUOTTAVA USKONRUKOUS

Julkaistu: 7.6.2020 10:41

Minua on aina puhutellut kuningas Hiskian luottavainen uskonrukous (2. Kun.19…) 

Hiskia oli saanut uhkauskirjeen Assurin kuninkaalta. Viholliskuningas varoitti Hiskiaa luottamasta jumalansa apuun sanoen mm.: ”Älä anna Jumalasi, johon sinä luotat, pettää itseäsi. Äläkä ajattele, Jerusalem ei joudu Assurin kuninkaan käsiin. Etkö ole kuullut, mitä Assurin kuninkaat ovat tehneet kaikille maille, kuinka he ovat vihkineet ne tuhon omiksi. Ja sinäkö pelastuisit!”. Kun Hiskia oli lukenut kirjeen, meni hän Herran temppeliin ja levitti kirjeen Herran eteen. Ja Hiskia rukoili Jumalaa uskossa, luottaen, että tämä kuulee ja on voimallinen auttamaan. Jatkossa saamme lukea, että Jumala kuuli Hiskian rukouksen ja pelasti Jerusalemin Assurin kuninkaan käsistä.

Omaankin elämäämme lähettelee sielunvihollinen erilaisia ”uhkauskirjeitään”, joilla hän yrittää viedä uskomme ja luottamuksemme  Jumalaan. Tulee sairautta, taloudellista ahdinkoa, ihmissuhdevaikeuksia tai muuta – joskus tuntuu, yli voimien käyviä vastuksia elämässä. Silloin, Hiskian tavoin meidänkin tulisi viipymättä ja ilman epäilystä viedä kaikki rukouksessa Jumalan eteen ja sanoa yksinkertaisesti:  Isä, tässä tämä on, minulle mahdoton asia, auta minua. Kiitos, että sinä voit! Tapahtukoon sinun tahtosi. Ja sen jälkeen jäädä luottavaisena odottamaan mitä Hän tekee.

Jeesus otti kestävän ja luottavaisen rukouksen esimerkiksi ihmisiä, jotka ”kiusaamalla kiusaten” vaivasivat pyyntönsä kohdetta ja tulivat kuulluiksi. Meidänkin tulisi olla rukouksessa rohkeat ja uupumattomat luottaen siihen, että Jumalan vastaus, mikä se sitten onkin, tulee varmasti ajallaan ja on meille oikea ja paras vastaus. Vaikka emme sitä sillä hetkellä ymmärtäisikään.

Esirukous on valtava mahdollisuus johon meillä on ihana oikeus ja velvollisuus. Raamatussa (v-38 käännös) sanotaan, että: ”Vanhurskaan rukous voi paljon, kun se on harras.” Mietin joskus, että millainen on harras rukous? Ajattelen, että jos ihmisellä on todellinen hätä jonkun ihmisen (esim. oman lapsen tai muun läheisen) tai itselleen tärkeän asian puolesta hän rukoilee todella hartaasti. Raamatussa meitä kehotetaan rukoilemaan kaikkien ihmisten puolesta. Joskus taas Jumala antaa sydämellemme aivan erityisesti jonkun ihmisen tai asian ja kehottaa meitä esirukoukseen. Se on Jumalan selittämätön salaisuus. On tärkeää olla kuuliainen hänen äänelleen.

Noin puolitoista vuotta sitten kipuilin jälleen huonon selkäni kanssa. Osteoporoosista johtuen syntynyt murtuma oli todella kivulias. Vaikean arjen keskellä koin kuitenkin ihan ihmeellistä rauhaa. Oli tunne ikään kuin olisin ”leijunut” kivun yläpuolella. Se oli käsittämätön tunne, ihmettelin asiaa toisillekin. Sitten viikkojen päästä tunsin oloni sen verran terveemmäksi, että lähdin seurakunnan sunnuntaikokoukseen. Siellä eräs veli tuli luokseni ja kertoi, että Jumala oli kehottanut häntä rukoilemaan päivittäin minun puolestani. Joka aamu, viikkojen ajan he vaimonsa kanssa olivat kantaneet minua rukouksessa Jumalan eteen. Silloin ymmärsin konkreettisesti miltä tuntui, kun rukoukset kantavat. Meitä kehotetaan rukoilemaan lakkaamatta ja kaikkien ihmisten puolesta. Jumalan huolenpidon salaisuus on, miksi hän joskus aivan erikoisesti kehottaa rukoukseen jonkun tietyn ihmisen tai asian puolesta. Ollaan silloin kuuliaisia – rukouksessa on voimaa!

Mirja

Kategoria: