Sastamalan

Vapaaseurakunta

Sastamalan Vapis Blogi Sastamalan Vapaaseurakunta YT Sastamalan Vapaaseurakunta Insta Sastamalan Vapaaseurakunta Face

Vuodesta

1963

Sastamalan Vapaakirkko

Sastamalan Vapaaseurakunta

Sastamalan Vapaakirkko

Uusi alku

Julkaistu: 7.3.2019 15:01

Tänään Jaanan kanssa elämässämme on monia uusi asioita; uusi asunto, työ, kaupunki ja paljon uusia tuttavuuksia. 

Välillä tuntuu, miettii ja ehkä tuskaileekin; miten sitä oikein saisi kiinni tästä uudesta alusta?

Usein uusi asia alkaa pienestä. Laatikko kerrallaan kannetaan tavaroita uuteen kotiin, vähitellen uusista kasvoista tulee tuttuja, ja niille jopa alkaa löytymään nimetkin. Uudessa kaupungissa osaan jo suunnistaa kirkolle ja ruokakauppaan. 

Miten suhtaudut uusien alkujen päivään? ”Sillä kuka halveksii pienten alkujen päivää?” (Sak. 4:10). Yleensä kaikki uusi alkaa pienestä, erityisesti näin on Jumalan maailmassa. 

Näetkö uusia alkuja, uusia mahdollisuuksia omassa elämässäsi? Uskon, että Jumala haluaa tehdä koko ajan uutta, minussa ja sinussakin. Ovatko uudet alut kuin pienet taimet joita vaalin, tuen ja kastelen. Vai ovatko ne uhka? En tiedä mitä niistä kasvaa, kovasti ovat pieniä, mutta kitken ne varmuuden vuoksi pois.

Moni uskova odottaa, että herätys alkaa jotenkin minun ulkopuolelta, mutta mielestäni sen tulisi alkaa juuri minusta itsestäni. Alan lukemaan vähän enemmän Raamattua, nipistän vähän enemmän aikaa rukoukseen, lähden hiukan useammin seurakuntaan, olenkin vähän ystävällisempi sille vieruskaverille,… 

Tätä kaikkea vaikuttaa Pyhä Henki.

Mitä tapahtuu, kun äkkiä onkin monia uusia alkuja? Mitä tapahtuu, kun nuo uudet alut eivät olekaan enää pieniä?

Rukoilen, että itse saisin kokea miten Jumala tekee uutta minussa. Rukoilen, että pienistä uusista aluista voisi kasvaa jotain, joka muuttaa minua, tätä seurakuntaa, kaupunkia ja kenties jopa koko maata.

Kysyn uudelleen. Miten suhtaudut uusien alkujen päivään?

Valoisaa talven loppua ja Isosti Siunausta!

-Juha-

Kategoria: