Sastamalan

Vapaaseurakunta

Sastamalan Vapis Blogi Sastamalan Vapaaseurakunta YT Sastamalan Vapaaseurakunta Insta Sastamalan Vapaaseurakunta Face

Vuodesta

1963

Sastamalan Vapaakirkko

Sastamalan Vapaaseurakunta

Sastamalan Vapaakirkko

“Niin silloin joulu luonas aina on…”

Julkaistu: 7.12.2017 15:29

Jumalan vaikutus ei ole milloinkaan sidottu mahtaviin puitteisiin. Ei edes ensimmäisenä jouluna.                              Betlehemin majataloista ei löytynyt sijaa Marialle ja Joosefille, yönä jona koitti Jeesus-lapsen syntymä. Eräs isäntä päästi heidät kuitenkin jonkinlaiseen eläintentalliin. Eläinten syöttökaukaloon kapaloitiin tuo lupausten lapsi, Messias. Taivaallinen kirkkaus ja läsnäolo enkeleineen keskittyi sinä yönä seimen ympärille. Tuoksu tallissa, ei varmasti ollut mitä parhain. Oliko sitä siivottukaan vieraita varten, ei varmaankaan, olihan kyse hätätilamajoituksesta. Olosuhteet eivät kyenneet, kuitenkaan himmentämään sitä toivoa ja valoa, mikä syttyi Jeesuksen syntymän myötä tähän maailmaan.

Lapsi varttui kohti aikuisuutta Nasaretissa, juutalaisessa kylässä, jossa oli noin 300-400 asukasta. Kylä ei ollut rikas, eikä maineikas, siellä Jeesus  oppi Joosefin huomassa puusepän toimen. Ei nyt niin palatsimaista ollut varttuminenkaan, jos ei ollut kruunukaan, jonka Kristus oli saava painettuna päähänsä. Yksi tuonaikaisista sanonnoista perimätiedon mukaan Israelissa oli: “voiko Nasaretista tulla mitään hyvää”, sitähän Natanaelkin kyseli. Voisiko Messias tulla Nasaretista, ihmeteltiin. Filippus haastoi Natanaelia ja haastaa meitäkin: “Tule niin näet”, otetaan asiasta selvää.

Betlehem, Nasaret, orjantappurakruunu toisenlainen tie. Olisitko sinä valinnut Messiaan kotikyläksi köyhän pikkukylän Nasaretin, syntymäpaikaksi Betlehemin tallin. Kaikki tämä muistuttaa, että Jumala on keskellämme tänäkin joulunaikana. Ei ole kiinni olosuhteista ja niiden muuttumisesta, eikä Hän vieläkään tule ensisijaisesti ulkonaisia asioita muuttamaan, vaan seimi herättää kaipuuta sisäiseen puhtauteen.

Sinun ja minun sydän on kuin tuo likainen talli. Talli jossa kaikki aatteet ja tahtomaailma ei tuoksu hyvältä. Talli, jossa kaikki ei ole niin puhdasta, kuin ulkoapäin joku ajattelisi. Talliin, sinne juuri syttyi kirkkaus, tuli viattomuus ja puhtaus. “Talliin” sinun sydämeesi tulee joulu, joulunaikasi ei tarvitse olla vain muistoja lapsuuden jouluista, tuoden iloa tai haikeutta. Sinä voit kokea lahjana puhtauden ja sisimmässä syttyvän kirkkauden. Pimeys väistyy, ahdistus lakkaa on tullut toivon aika, on Kristuksen aika.

Rauhaisaa joulunaikaa

Jani Lindroos

Kategoria: